Tussen de boterbloemen.

31-05-2020

Voor het eerst in het gras.

30 mei 2020

voor het eerst buiten de ren.

Vrijdag 22 mei 2020. Vanmorgen hebben we een afmelding ontvangen. Er is 1 pup beschikbaar.

Onze zevenling voor de camera.

Afgelopen vrijdag zijn ze geboren. Moeder en de pups maken het goed. Ze groeien als kool. Morgen (dag 3) verwachten we de eerste pup die 500 gram weegt.

Er is ontzettend veel belangstelling voor de pups. De wachtlijst is vol. Er zijn geen pups beschikbaar.

24 april 2020

zondag 19 april 2020

We zijn aan het aftellen. Alle voorbereidingen zijn gedaan. De kraamkamer is gereed en onze honden slapen al in de kraamkist. Zo wennen ze alvast aan hun nieuwe verblijf voor de komende weken. 

Je merkt aan Nya en Tico dat het nu zwaar begint te worden. De laatste loodjes....

7 april 2020,  dag 43

Nya, dag 34

3 april 2020

Tico dag 39 

3 april 2020

30 maart 2020

De eerste maand is om.

Zoals het nu lijkt hebben we 2 dragende teven. Het eerste nest wordt rond koningsdag verwacht.

Combinatie: driekleur x blue merle

Onze driekleur teef: Tico

Het tweede nest wordt begin mei verwacht. Uit de combinatie: drie kleur teef × rode reu. 

 

Onze driekleur teef Nya.

Onze rode reu: Rex.

 

.

Nest planning

27 februari 2020, onze beiden meiden zijn loops. De eerste dekking is naar wens verlopen. Wanneer Tico drachtig is, worden er eind april pups verwacht.

Een prachtig schouwspel.

Week 8 (50 tot 56 dagen):

 

Er is niet veel nieuws te melden deze week. Groeien, groeien en nog eens groeien is wat de pups doen. Door de groei van de pups ontstaat er steeds meer plaatsgebrek in de buik van de teef waardoor de maag in verdrukking kan komen waardoor de teef wat minder eetlust kan hebben. De beweging van de pups zijn nu goed voelbaar.

 

Tijdens rustpauzes van de moeder kan men de pups voelen bewegen. Vanaf dag 57 kunnen de pups zonder problemen ter wereld komen.

 

 

 

Week 7 (43 tot 49 dagen):

In deze week begint het skelet van de foetus steviger te worden en is het skelet vanaf ongeveer 43 dagen te zien op röntgenfoto’s. Aan het einde van deze week kun je voor het eerst de pups voelen bewegen. De haren op de buik van de teef beginnen uit te vallen zodat de pups als ze zjin geboren goed kunnen drinken.

Hiernaast een plaatje van een pup in de vruchtkamer. Het buitenste vruchtvlies wordt chorion genoemd. Het binnenste vruchtvlies, het amnion, is een met een vloeistof (vruchtwater) gevuld en hierin bevindt zich het embryo. Tussen het amnion en chorion zijn de allantois en de dooierzak gelegen. De allantois staat door middel van een buis, die door de navelstreng loopt, de urachus, met de blaas in verbinding. De dooierzak is op vergelijkbare wijze door de dooierzaksteel met de darm verbonden. Beide verbindingen blijven in de navelstreng tijdens het gehele embryonale stadium intakt, hoewel de dooierzak in een later stadium dichtgroeit. De allantois vergroeit aan de ene kant met het amnion en aan de andere kant met het chorion. Bij de geboorte zijn slechts twee vruchtvliezen te zien aangezien de dooierzak in de nageboorte moeilijk terug te vinden is. De navelstreng van de vrucht doorboort het amnion en de bloedvaten van de navelstreng kunnen zich dus vertakken bij het chorion. Dit buitenste vruchtvlies vormt samen met het slijmvlies van de baarmoederwand de placenta of moederkoek.

 

Week 6 (36 tot 42 dagen):

Na zes weken heeft de foetus het uiterlijk van een miniatuur hondje. De foetus weegt nu ongeveer 6 gram en is 45 mm groot.

Harttonen kunnen nu met stethoscoop beluisterd worden. Huidskleur, haar, nagels en oogleden zijn te onderscheiden. Het skelet is zichtbaar op röntgenfoto’s en de schedel kan worden gevoeld. Vanaf dit moment tot aan de geboorte is groeien het enige wat de foetus doet. Hij is voor zijn voeding afhankelijk van de placenta en zijn longen zijn nog niet klaar om zuurstof op te nemen.

Hiernaast een foto van een 39 dagen oude foetus

Moederdag.

 

Week 5 (29 tot 35 dagen):

De foetus groeit nu van 18 mm naar 30 mm. De ontwikkeling van de organen loopt op zijn einde en de foetussen zijn nu minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. De foetussen gaan nu meer op een pup lijken en tanden, snorharen, tenen en nagels zijn volop in ontwikkeling. Ook is het geslacht vanaf nu bepaald. De ogen die voorheen nog open waren sluiten zich nu en de huidskleur begint zich te ontwikkelen. Het gewicht van de teef gaat nu toenemen en de puppen gaan zich draaien. De hoeveelheid vruchtwater neemt sterk toe in deze fase.

De pups zijn verpakt in vliezen. Deze vruchtvliezen hebben een zeer belangrijke functie. Het buitenste vlies wordt chorion genoemd. Het binnenste vruchtvlies wordt amnion genoemd en daarin bevindt zich de pup. Tussen het amnion en chorion zitten nog het allantois en de dooierzak.

De positie van de foetus in de baarmoeder kan invloed hebben op de grootte en gezondheid van de latere pup. De beste positie is in het midden van de baarmoederhoorn omdat hier de placenta het best tot ontwikkeling komt. Hoe groter en beter de aanhechting van de placenta, hoe beter de groeiende foetus gevoed zal worden. Ook kan de positie van de foetus in de baarmoeder en wie er naast ligt invloed hebben op het latere gedrag van de pup. Als de testes van een mannelijke foetus tot ontwikkeling komt wordt er testosteron uitgescheiden. Dit vindt zijn weg naar de hersenen van de pup, waar het verbindingen tot stand brengt die de mannelijke kenmerken zoals dominantie vastleggen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat een teefje wat tussen twee reutjes in de baarmoederhoorn ligt aan kleine hoeveelheden testosteron wordt blootgesteld. Dit kan resulteren in hersenen die een beetje vermannelijkt zijn waardoor het teefje een dominante persoonlijkheid zal krijgen.

Week 4 (22 tot 28 dagen):

Ontwikkeling van de ogen en de rugwervels.

Het hoofdje krijgt vorm.

De foetussen zijn inmiddels gelijkmatig in beide baarmoederhoorns verdeeld. De foetus groeit nu van 5-10 mm tot 14-15 mm. Aan het eind van deze week zijn de embryo’s zo groot als walnoten. De ontwikkeling van de organen is begonnen en de foetus is nu erg kwetsbaar. Aan het eind van deze week gaan de melkklieren van de teef zich ontwikkelen. Een buikje krijgt de teef nog niet dat begint pas in de tweede helft van de dracht. Dag 26 tot 32 zijn de beste om via palpatie (Palpatie of palperen is het uitwendig of inwendig met de hand of handen voelen aan een patiënt als onderdeel van geneeskundig onderzoek ) na te gaan of de teef drachtig is. Een echo is de veiligste manier om na te gaan of een teef drachtig is.

4 weken drachtig, het gedrag verandert, het wandelen gaat niet meer zo snel er er worden meer powernaps gehouden.

Op volle snelheid staan haar oren zoals ze horen.

Nya en Tico in het veld.

Onze veedrijver houdt toezicht.

Week 3 (15 tot 21 dagen)

Dag 19 kapselen de embryo’s zich in de baarmoederwand in. Ongeveer rond de 20e dag kan de hond zich misselijk voelen en niet eten als gevolg van de hormonen en spanning in de baarmoeder.

 

 

Week 2 (8 tot 14 dagen):

Het embryo gaat nu de baarmoeder binnen. In deze week hechten de embryo’s zich aan de baarmoederwand vast. Natuurlijke chemicaliën zorgen ervoor dat de embryo’s gelijkmatig langs de twee baarmoederhoorns verdeeld worden zodat elke foetus gelijke kansen heeft. In deze periode delen de embryocellen zich op in de cellen die nodig zijn om een lichaam te vormen. Het embryo is 4-cellig bij het begin van de week en tegen het eind 64-cellig. Na twee weken is de foetus minuscuul maar hij heeft een hoofd, ruggengraat, stompjes voor de ledematen en een staartje. Hij wordt gevoed door de dooierzak en is in deze fase erg kwetsbaar, als de moeder ziek wordt of medicijnen krijgt raakt de foetus ernstig beschadigd.

 

 

Week 1 (0 tot 7 dagen):

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt. De baarmoeder van de hond bestaat uit twee lange gekronkelde buizen die baarmoederhoorns worden genoemd en uit een gemeenschappelijk stuk met een gemeenschappelijke uitgang naar de schede. De bevruchte eicellen verplaatsen zich naar de baarmoederhals en migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De embryo’s zijn vrij resistent tegen invloeden van buitenaf.

 

Bronvermelding; vanderebellenclub.nl

 

19 April 2019. Er zijn subtiele aanwijzingen te zien dat Nya drachtig is.  De taille valt iets weg en haar tepels kleuren wat donker. We wachten rustig af.

 

10 april 2019 Wordt verwacht. Combinatie: Rex × Nya

In de afgelopen periode is Nya gedekt. Een spannende periode breekt aan. In de komende weken zal duidelijk worden of er een bevruchting heeft plaats gevonden. Volg de ontwikkelingen op onze site.

8 juli 2018

Een gezellige dag georganiseerd te ere van de eerste verjaardag van onze pups.

Prachtig weer en een hippe hondenspeeltuin, gezellige baasjes en wat ontzettend leuk om de honden even te zien. We kregen prachtige cadeaus.  

 

Dank je wel allemaal voor deze onvergetelijke dag.😘

Nestplanning: in t laatste kwartaal van 2018 worden er pups verwacht.

 

 

 

 

.

3 oktober 2017.

De puppy's zijn de 12 weken gepasseerd. We lezen prachtige verhalen over alle belevenissen. Jullie hebben het er druk mee.

Op de pagina pup info heb ik foto's geplaatst van de vijfling. 

Loyd is uitgevlogen en wat heeft hij het getroffen. Lieve baasjes en een prachtige tuin. Loyd kan als een echte kasteelheer paraderen door de paleistuin.

19 augustus 2017.

Vandaag zijn de pups naar onze studio geweest. We hebben prachtige foto's van ze gemaakt. En de pups zijn een ervaring rijker. Ze zijn mooie zelfverzekerde pups geworden with 'a great personality'.

Missie geslaagd.

15 augustus. De pups zijn 6 weken oud.

Jay

Kay en Skylor

Kay 

Nya

Loyd

Vijf weken oud.

De website van Welshjewels is online. 

http://www.welshjewels.nl/

Loyd & Nya

Kay & Skylor  

Jay

Dag 15, alle oogjes zijn open.

Vandaag zijn ze 15 dagen oud. Op 1 na hebben ze allen de oogjes open. En ze hebben vandaag de 200% (gewicht ten opzichte van het geboortegewicht) bereikt. Gisteren hebben ze geproefd van de wormpastakuur. 

Dag 7

De vijfling is precies een week oud. Ze zijn verdubbeld in gewicht en de derde kleur wordt steeds meer zichtbaar. De blanke neusjes worden zwart, de oortjes staan nu nog recht overeind. Komend weekend zullend de eerste hun ogen openen. Ze zijn sterk en strijden om de beste plek aan 'de melkbar'  om vervolgens de warmte bij elkaar op te zoeken.

Dag 4.

De pups groeien goed. Het gemiddelde gewicht is 517 gram. Ze tijgeren door de werpkist. Na het drinken zoeken ze elkaar op om warm te blijven en te slapen. Tico is voor t eerst weer mee t veld in geweest. Kortom t verloopt voorspoedig.

6 juli 2017

Tico is bevallen van 5 prachtige pups. 

Dag 59

2 juli 2017

WEEK 9 ( 57 tot 64 dagen)

De baarmoeder is vol en de foetussen zijn in toenemende mate actief. Door de druk van het duwen tegen de baarmoeder wordt het zuurstofniveau in de baarmoeder minder. Hierop zal de moederhond weeën krijgen en de geboorte op gang komen....

Gemiddeld duurt een dracht 63 dagen (dit is afhankelijk van het aantal pups dat de moederhond draagt), maar vanaf dag 57 kunnen de pupjes geboren worden.

                                                                        

30 juni 2017

zondag 25 juni 2017

WEEK 8 (50 tot 57 dagen)

De bewegingen van de foetussen zijn aan de buitenkant voelbaar; dit kan alleen als de moederhond heel rustig ligt.

De pups krijgen nu ook een vacht. 

 

Helemaal  "aangekleed" en bijna klaar voor de reis richting de grote wereld...

23 juni 2017

21 juni 2017

De werpkist wordt geïnspecteerd?

18 juni 2017

Week 7. Het skelet begint zich te verharden en is nu ook zichtbaar op rontgenfoto's.  Het teefje begint zichzelf meer te verzorgen. Haar uiers worden groter en de beharing op haar buik begint uit te vallen.

15 juni 2017 #buikaandegrondfoto.

Nog 24 dagen te gaan. 

12 juni 2017. Dekreu Duo Penotti van de Millingehof heeft gisteren een professionele fotoshoot ondergaan. Wat is het toch een prachtige hond.

11 juni 2017

WEEK 6 (36 tot 42 dagen)

De foetus weegt ongeveer 6 gram en is zo'n 4,5 cm groot. De harttonen zijn met een stethoscoop te horen!

De huid en pigmentvorming zijn volop in ontwikkeling.

De grote spieren zijn goed ontwikkeld en de foetus beweegt (de spieren in de benen en kaak groeien overigens sneller dan de andere spieren)

  

Hippe Buikfoto

9 juni 2017. Er zit 9 dagen verschil tussen de bovenste en de onderste foto. Tico is vandaag 33 dagen drachtig en daarmee is ze over de helft. Tico eet en drinkt wat meer en rust wat vaker. Haar voeding wordt aangepast. 

WEEK 5 (29 tot 35 dagen)

Het embryo wordt nu een foetus en begint op een pup te lijken.

De tenen en nagels zijn in ontwikkeling. Het geslacht is nu ook bepaald. De eerst nog geopende ogen gaan zich sluiten.

De organen zijn bijna 'klaar' en de foetus groeit naar zo'n 3 cm. De foetus is aan het eind van deze week niet meer zo vatbaar voor invloeden van buitenaf.

 

 

Donderdag 1 juni 2017

De echo is gelukt, we hebben een aantal pups duidelijk in beeld gekregen met een hele krachtige hartslag. Tico heeft het hele gebeuren goed ondergaan, volgende week is ze op de helft van haar dracht. Rond 9 juli worden de pups verwacht.

Woensdag 31 mei 2017. Zou het???

Morgen weten we meer....

 

A dog's purpose

Er draait een prachtige film in de bios. Een film met een prachtig moraal en een grote rol voor de Welsh Corgi!  https://youtu.be/1jLOOCADTGs

Note: genoeg zakdoeken meenemen.

Tropische temperaturen

28 mei 2017

WEEK 4 (22 tot 28 dagen)

Nu ontwikkelen de ogen en de rugwervels en het hoofdje krijgt vorm. De foetus groeit deze week naar ongeveer 1,5 cm.

Ook de ontwikkeling van de organen is begonnen; dit is een fase waarin de foetus heel kwetsbaar is.

Rond dag 28 is het meest geschikt om een echo te maken om te kijken of de teef zwanger is.

  

Genieten van het zonnetje en ondertussen houd ze 'de kudde' in de gaten.

Week 3 21 mei 2017

Rond dag 20 hechten de embryo's zich in de baarmoederwand  

15 mei 2017

WEEK 2  (8 tot 14 dagen)

Aan het begin van deze week bestaat het embryo uit 4 cellen en tegen het einde van de week uit 64 cellen. Het embryo gaat vanuit de eileiders de baarmoeder binnen.

  

 

 

WEEK 1 (0 tot 7 dagen)

De bevruchting vindt plaats. De embryo's, die uit twee cellen bestaan, wachten in de eileiders. De embryo's zijn goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

12 mei 2017

De laatste 2 dagen zie ik een gedragsverandering. Tico eet wat minder en slaapt wat meer. 

En bij Rex smaken de brokken weer, zijn mannelijke hormonen zwakken af, de hoogtij dagen zijn voorbij.

8 mei 2017

Heugelijk nieuws! 

Er is een ontmoeting geweest tussen  Tico en dekreu Kieran. Zijn charmes waren groot! Onze Tico is gedekt. In de komende weken zal duidelijk worden of Tico drachtig is.

 

Weer een mijlpaal, we hebben 750 volgers. Op naar de 1000

2 maart 2017. Het voorjaar staat voor de deur. Een spannende tijd. De eerste volgende loopsheid zal onze Tico gedekt worden.

Kampioen

Knappe Kieran (duo Penotti van de Millingehof) is kampioen geworden in België.

Gorgeous cardigans wenst u het aller beste voor 2017.

Vooraankondiging dekking

Met trots presenteren wij u de dekreu die in de komende periode onze Tico zal dekken. We hebben gekozen voor Duo Penotti van de Millingenhof. Een prachtige reu, goed gebouwd met een subliem karakter. Wanneer u een pup wilt uit deze combinatie, dan kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Lees meer »

Röntgenonderzoek

Tico wordt komende maand Röntgenologisch onderzocht op heupdysplasie (HD) en Elleboogdysplasie (ed) om erfelijke bepaling uit te sluiten.

Lees meer »

Corgi shirts

We zijn bezig om leuke shirts te ontwerpen met een Welsh Corgi erop. De shirts worden geleverd in kindermaten. Binnenkort lees je er meer over.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb